بررسی وضعیت اقتصادی یمن و ارائه فرصت‌های
توسعه روابط اقتصادی با این کشور

آموزه‌هایی برای توسعه حضور منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران

​گزارش شماره​​​​​​​ 114​​​​​​​

تیر 1402

    یمن کشوری در منطقه غرب آسیا و در همسایگی دو کشور عمان وعربستان است. این کشور به خاطر قرار گرفتن در منطقه‌ای استراتژیک و نزدیکی جغرافیایی به کشورهای مورد حمایت آمریکا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. اکثریت مطلق جمعیت این کشور را مسلمانان تشکیل می‌دهند. یمن تا اوایل قرن بیستم تحت حاکمیت یکپارچه شیعیان زیدی بود؛ اما در سال 1967 به خاطر جنگ داخلی به دو کشور تقسیم می‌شود و در نهایت در سال 1990 میلادی مجددا یکپارچه شد.
    یمن از سال 2014 درگیر جنگ شده است که باعث شد که مشکلات انسانی در کشور یمن به‌ویژه در مناطق جنگ‌زده و جنوبی این کشور تشدید شود. در طول سال‌های جنگ جناح‌های مختلف ازجمله انصارالله، ائتلاف سعودی–اماراتی و جریانات داخلی مورد حمایت آنان در یمن به ترتیب شامل دولت مستعفی و جنوبی‌ها و نیز قبایل و گروه‌های تروریستی القاعده وداعش، نقش پر رنگ‌تری در حوادث و رویدادهای جنگ داشته‌اند.در حال حاضر پایتخت وقسمت‌های شمالی این کشور در اختیار انصارالله و قسمت‌های مرکزی و جنوب این کشور در اختیار دولت مستعفی و جنوبی‌های مورد حمایت ائتلاف سعودی- اماراتی است و همچنین قسمت‌های بیابانی در شمال و شرق این کشور در اختیار گروه‌های تروریستی است.
    در عین حال یمن کشوری کم‌درآمد و به‌شدت وابسته به منابع نفتی بود که حتی در سال‌های قبل از جنگ نیز دچار فقر بوده است. در طول سال‌های مختلف به دلیل مشکلات ناشی از اقتصاد تک‌محصولی، دولت یمن تجـاری این کشور در اغلب موارد مـنفی بوده است. این کشـور در بخش‌های مختـلف کـشاورزی، بـرق و آب دچار

بخشی از خلاصه مدیریتی

تلاش‌هایی برای توسـعه صنایع و کشاورزی انجام داده بود. اما جنگ‌های داخلی و بحران خلیج فارس باعث شد​​​​​​​

که این  طرح‌های توسعه به  سرانجام  نرسد. صادرات  این کشور  هیچگاه بیشتر از 10 میلیارد دلار نبوده و تراز​​​​​​​

تجاری این کشور در اغلب  موارد منفی  بوده است. این  کشور در بخش‌های  مختلف کشاورزی، برق و آب دچار​​​​​​​

مشکلات عدیده بوده که باعث بزرگترین بحران انسانی حال حاضر جهان شده است.​​​​​​​

ارسال درخواست گزارش

پیغام شما با موفقیت ارسال شد.

​برای دریافت متن کامل گزارش، فرم زیر را تکمیل فرمایید: